Előfizetői tartalom

Az Európai Bizottság alkut ajánlott Lengyelországnak: Magyarországgal is közel lehet az alku

Portfolio
A Bizottság tegnap bemutatta kompromisszumos javaslatát a lengyel jogállamisági vitában. Ha Lengyelország elfogadja a Bizottság javaslatát, akkor még idén megkaphatja a helyreállítási források előlegét. A lengyelhez hasonlóan a magyar helyreállítási terv is elfogadásra vár, és ha a lengyelekkel megállapodás születik, az a magyar helyreállítási terv elfogadásának esélyeit is növeli.

A Bizottság csütörtökön azt a kompromisszumos javaslatot tette Lengyelországnak, hogy amennyiben a tagállam ígéretet tesz a vitát kiváltó igazságügyi reformok megszüntetésére, akkor megkapja a helyreállítási alap 36 milliárd eurós összegének 13%-os előlegét, a maradék összeget pedig akkor, ha az ország még 2022 közepéig teljesíti a vállalását - írja a Politico....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés