kutatás fejesztés munkaerő dolgozó irodai munkás
Uniós források

Csúszik a nagy uniós K+F-pályázat megnyitása, amit nagyon várnak a cégek

Portfolio
Több ponton is módosította a kiíró a GINOP Pluszban a vállalati kutatást, fejlesztést és innovációt ösztönző, 136,67 milliárd forintos keretösszegű 2.1.1-es pályázatot – tudta meg a Világgazdaság. Ezek közül a legfontosabb most az, hogy nem egy-, hanem kétszakaszos lesz a beadás és a beadhatóság kezdete nem november 2-án nyílik meg, hanem csak december 13-án, így az első szakasz január 5-ig tart, a második pedig március 1-jétől 30-ig.

A módosítások között tisztázták, hogy aki már kedvező elbírálásban részesült az első pályázati körben, az a másodikban nem jelentkezhet, így ez arra utal, hogy a második kör márciusi megnyitásáig már kaphatnak valamiféle visszajelzést a cégek. Lényeges, hogy pályázatot adhat be mikro-, kis- és középvállalkozás (katás vállalkozó nem), illetve nagyvállalat, kutatóhely, kutató-tudásközvetítő szervezet, sőt, a kérelmet konzorciumi formában is be lehet nyújtani.

Fontos, hogy csak azon szervezetek indulhatnak, amelyeknek van legalább két lezárt üzleti évük és három alkalmazottjuk és eleve csak azok pályázhatnak, akik előtte megszerzik a szakpolitikai támogató véleményt az NKFIH-tól.

Lényeges pontosítás, hogy a résztvevők munkaköri leírásának részletesen tartalmaznia kell a munkavállaló projektben teljesítendő tevékenységeinek felsorolását és fontos, hogy részben a felsővezetők bére is elszámolható a pályázat keretében (ha a cégjegyzék szerint is vezetők, illetve a munkaszerződésük tartalmazza ezt).

A GINOP Pluszban volt már egy nagyobb pályázat az 1-es prioritásban, amelyben immár eredményt is hirdettek. Amint megírtuk Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése alapján: a 200 milliárdos keretre kissé ráemelve végül 211,4 milliárdos támogatási összeget ítéltek meg 1721 cégnek a technológiaváltó támogatási programként ismert 1.2.1-es konstrukcióban.

Címlapkép forrása: Getty Images

bull
moderna
joe biden
magdalena andersson

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Online előadás
Mire számíthatunk a következő napokban és hetekben?
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
brusszelsajat1500