napelem napenergia
Uniós források

Lakossági napelem pályázat: fontos bejelentést tett a minisztérium

Portfolio
Már elérhető annak a több, mint 600 kivitelezőnek a listája a lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázatnál, akik egyikével előzetesen szerződést kell kötni ahhoz, hogy december 6-tól be lehessen adni a támogatási kérelmet az akár 2,9-11,3 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásra – hívta fel a figyelmet péntek délutáni közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A hivatalos napelemes pályázati oldalon emellett két másik frissített dokumentum is felbukkant. A minisztérium a közleményében arra is utal, amit a Portfolio elsőként írt meg a minap, hogy különösebb hírverés nélkül a katás vállalkozók jövedelmére is kiterjesztették a jogosultsági feltételeket.

Az uniós helyreállítási alapból és a magyar költségvetésből együttesen finanszírozott több mint 200 milliárd forintos pályázat kapcsán a minap külön felhívtuk a figyelmet három fontosabb változásra: a katás/kivás vállalkozások bevonására, a jövedelemszámítási trükközések elkerülésének fontosságára és arra, hogy megváltozott a pályázatok beadásának kezdő időpontja is. Ezután tegnap egy részletes cikkben az összes fontosabb pályázati szabályt is bemutattuk.

Most pedig az Innovációs és Technológiai Minisztérium adott ki egy közleményt, amelyben jelzik a fenti változásokat és arra hívják fel a figyelmet, hogy közzétették a hivatalos pályázati oldalon balra lent a pályázati kiírás alatt a kivitelezők listáját. A listán már most is több, mint 600 cég van, a számuk pedig folyamatosan bővülni fog még és

ezek azok a cégek, amelyek valamelyikével előzetesen, tehát még a pályázat beadása előtt kivitelezői szerződést kell kötni.

A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban, első körben december 6-án délután 5 órától lehet beadni. A benyújtás feltétele az előzetes kivitelezői megállapodás megkötése valamelyik regisztrált vállalkozóval, ez azonban nem jelenti automatikusan a támogatási kérelem kedvező elbírálását.

A kivitelezői szerződés kizárólag akkor lép hatályba, ha a magánszemély valóban részesül is az igényelt támogatásból

– hangsúlyozza a közlemlény.

Az ITM felhívja a figyelmet arra, hogy a pályázat beadásához vagy elbírálásához semmilyen előzetes szolgáltatási díjat (pl. kivitelezői felmérés, pályázatírói ügyintézés stb.) nem szükséges megfizetni. A kiírók így azt javasolják a pályázóknak, hogy a támogatási döntés előtti fizetési kötelezettségvállalások kapcsán körültekintően járjanak el. A kivitelezők a pályázat pozitív elbírálása esetén tarthatnak igényt előlegre, ám azt sem az igénylő magánszemély, hanem közvetlenül a támogató fizeti ki számukra.

A kivitelezői lista és a pályázati felhívás naprakész változata a https://napelem.palyazat.gov.hu/ oldalon érhető el. Az oldal bal alsó részén a kivitelezői lista mellett még két frissített dokumentum is felbukkant: 3.sz. Hozzájárulás minta, illetve 4a.sz. Nyilatkozat adóazonosító jel használatról minta.

Címlapkép forrása: Getty Images

elektromos autó töltő
aram_energia
who getty stock
astrazeneca-sarah-gilbert-vilagjarvany-halalosabb-covid-19-omikron-varians
bux
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Állítsd a valószínűségeket a saját oldaladra!
napelem csaladi haz teto