Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: nekimegy a napokban Magyarországnak és Lengyelországnak az Európai Bizottság

Portfolio
Elkészítette a jogállamisági mechanizmus keretében az Európai Bizottság azokat az információkérő leveleket Magyarországnak és Lengyelországnak, amelyekben kéthónapos határidővel válaszokat vár az EU-pénzek felhasználásával kapcsolatos konkrét aggodalmaira és már csak Ursula von der Leyen aláírására várnak a levelek, hogy a napokban ki is küldhessék azokat a két tagállam számára – tudta meg a Bloomberg magasrangú brüsszeli bizottsági illetékesektől.

A jogállamisági mechanizmus a tavaly decemberi vétócsata után január 1-től hatályos az egész EU-ban, és olyan esetekben ad a pénzek visszatartásával, vagy levágásával kapcsolatos szankciós lehetőséget az EU kezébe egy 7-9 hónapig tartó eljárás után, amelyekben az EU-pénzek felhasználásával kellően szorosan összefüggő jogállamisági problémák merülnek fel (pl. igazságszolgáltatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés