FONTOS Végleg kimerítette a háború Kijevet? – Jöhetnek a tűzszüneti tárgyalások?
 
Előfizetői tartalom

Fél évvel meghosszabbította Brüsszel az állami támogatások ideiglenes szabályait

Portfolio
Az Európai Bizottság a mai napon úgy határozott, hogy jövő június 30-ig meghosszabbítja az állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes keret hatályát, mely 2021. december 31-én járt volna le – jelentették be Brüsszelben. A döntést azért hozta meg a Bizottság, hogy előmozdítsa a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos gazdasági helyreállítást és ezzel párhuzamosan arról is döntött, hogy újabb korlátozott időtartamra két új intézkedést vezet be, hogy közvetlen ösztönzőket teremtsen az előretekintő magánberuházási és fizetőképesség-támogatási intézkedésekhez.

A közlemény szerint ez ideiglenes keret hatályának 6 hónappal történő meghosszabbítása lehetővé fogja tenni a tagállamok számára, hogy szükség esetén meghosszabbítsák támogatási programjaikat, azaz hogy ne fosszák meg a válság hatásainak továbbra is kitett vállalkozásokat egyik napról a másikra a szükséges támogatástól. A Bizottság ezzel párhuzamosan továbbra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái