györgy lászló itm
Uniós források

Rendkívüli bejelentés a kormánytól, örülhetnek a pályázó magyar cégek

Portfolio
100 milliárd forinttal megemelte a kormány a Technológiaváltó támogatási program keretét - jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Az államtitkár videós bejelentésében emlékeztetett arra, hogy a nyáron minden várakozást felülmúlva már az első körben elfogyott az a 200 milliárd forintos keret, amelyet a vállalkozások újraindítására szánt a kormány a Technológiaváltó támogatási program keretében, eredetileg összesen három körben.

"Ezért arra kértük a kormányt, látva a vállalkozások fejlődési szándékát, hogy biztosítson még forrást a rendelkezésünkre" - részletezte az államtitkár.

A kormány a kérésünket meghallgatva további 100 milliárd forint meghirdetéséről döntött, így a Technológiaváltó programban rendelkezésre álló keretet megmásfélszereztük

- hangsúlyozta.

A teljes bejelentés itt megtekinthető:

Emlékezetes, a kormány idén júniusban hirdette meg a GINOP Plusz-1.2.1-21 című felhívást a termelő és a szolgáltató ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások termelékenységének növelése, technológiai és szervezeti megújulásának támogatása érdekében. Eredetileg 3 szakaszban nyílt volna meg (összesen 200 milliárd forint összegben), első körben 100 milliárd forint értékben. Júliusban a pályázat megnyílásakor pillanatok alatt elvitték a teljes 100 milliárd forintos keretet az érintettek. A kormány erre a hatalmas fejlesztési igényre gyorsan reagált, ugyanis pár nappal később a kormány az első kör keretét 100 milliárdról 200 milliárd forintra emelte és a benyújtási idő kezdetén lezárt minden pályázatot befogadtak (a konstrukció második és harmadik szakaszának forrásait csoportosította át akkor erre a kormány). Úgy tűnik az államtitkár csütörtöki bejelentéséből, hogy a kormány most az újabb körökre ad további 100 milliárd forintot.

Címlapkép forrása: MTI/Bruzák Noémi

bull
moderna
joe biden
magdalena andersson

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Online előadás
Mire számíthatunk a következő napokban és hetekben?
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
brusszelsajat1500