bírósági per nav
Uniós források

Megint lecsapott az Európai Ügyészség: most egy szlovákiai polgármester bánhatja

Portfolio
Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy volt szlovákiai polgármestert az Európai Ügyészség (EPPO) nyomozása után és ez az első bírósági ítélet, amelyet a korrupció elleni ügynökség információi alapján hoztak meg – írja az Euronews.

Az EPPO közleménye szerint egy kelet-szlovákiai település volt polgármestere bűnösnek vallotta magát egy korrupciós ügyben. A volt városvezető megpróbálta megkárosítani az uniós költségvetést, hamis dokumentumokkal próbált finanszírozást szerezni az unió Szociális Alapjából. Ha megvalósult volna a bűncselekmény, 93 ezer euróval károsította volna meg az uniós költségvetést, ez mostani árfolyamon több, mint 43 millió forintot jelent. A törvényszék három év felfüggesztette börtönre ítélte, a közügyektől pedig öt évre eltiltották.

Amint beszámoltunk róla: az EPPO első nagy akciója két héttel ezelőtt volt, amikor Horvátországban egy EU-pénzekért felelős volt minisztert is őrizetbe vettek korrupciós ügy miatt.

Az Euronews egyébként interjút készített Laura Codruța Kövesivel, aki többek között azt hangsúlyozta, amit egy februári budapesti konferencián is, hogy bár Magyarország nem csatlakozott a szervezethez, mégsem marad ki teljesen az Európai Ügyészség hatósági jogköréből. A magyarországi cégek és magánszemélyek ellen ugyanis indulhat eljárás nemzetközi csalás vagy pénzmosás esetén.

Címlapkép forrása: Getty Images

koronavirus antitest gén
dubaj emirátusok dubai
oltásellenes vakcina
putyin biden
Valdis Dombrovskis Europai Bizottsag Magyarorszag helyreallitasi terv
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Mik a fontos szintek, formációk, indikátorok, amelyek befolyásolják az árfolyamot?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
Valdis Dombrovskis Europai Bizottsag Magyarorszag helyreallitasi terv