Előfizetői tartalom

Vigyázz! – Megint belenyúltak a napelemes pályázat szabályaiba

Portfolio
Néhány nappal a lakossági napelemes pályázat december 6-i megnyitása előtt megint belenyúltak a kiírók a pályázat szabályrendszerébe, ami számos helyen csak kisebb fogalmazási módosításokat, pontosításokat tartalmaz, néhány helyen viszont egészen fontos változtatásokat is. Ilyen például az, hogy a jövedelemkorlát számításánál az összes típusú nyugdíjellátást kötelező figyelembe venni, a hétvégi házaknál/nyaralóknál pedig hatósági igazolást kell beszerezni az ingatlan állandó lakhatási célú használatáról. Nagy változás, hogy már nem a tavalyi egész éves, hanem a pályázat beadása előtti utolsó villanyszámla számít a beruházás méretezésénél és végülis 5 kW-osnál nagyobb kapacitású inverter is beépíthető indokolt esetben. A nyílászárók felületével kapcsolatos szabályt is pontosították, és a csatolandó dokumentumok tartalmát, körét is. Érdemes tehát a pályázatra készülőknek még egyszer alaposan átnéznie a teljes kiírást, bár aki már előszerződést kötött a kivitelezőjével, azt a közlemény szerint nem érheti hátrány az újabb módosítások miatt. Közben egy másik, rendkívüli közleményben arra bíztatják a kiírók a pályázókat, hogy ha valaki visszaélést tapasztalt a kivitelezők felől, azt nyugodtan jelentsék be a területileg illetékes Kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztályán és ők majd kivizsgálják.

December 6-án délután 5-kor megnyílik a Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megye területén beruházást végrehajtóknak a lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázat, de november 30-án megint változtak a szabályok. Szerencsére a figyelemfelhívó közlemény mellett kiadtak egy 9 oldalas változáslistát is, hogy az eddigi szöveghez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés