Előfizetői tartalom

Itt a kormány költségvetési szigorának első áldozatai: a napelemes kivitelezők várhatnak a pénzükre (2.)

Portfolio
A kormány múlt héten bejelentett 350 milliárd forintos költségvetési kiigazító csomagja miatt egyelőre nem jutnak pénzükhöz azok a kivitelezők, akik egy már lezárt uniós napelemes és energiahatékonysági pályázatban elvégezték a munkákat, mert számukra az esedékes folyósításokat minisztériumi utasításra nem fizethetik ki – jelezte a Portfolio-nak egy pályázati forrás. Frissítés! December 18-án szombaton délután kiadott egy közleményt az MFB, amiben azt hangsúlyozta, hogy zavartalanul folyik az uniós hitelporogramok kifizetése is, így tehát még jövő év elejéig sem kell várnia a pénzére a folyósítási fennakadásról esetlegesen levelet kapott érintetteknek: a folyósításokban nincs, illetve nem lesz fennakadás még az év végéig sem.

A forrás azt jelezte, hogy több végső kedvezményezett is ugyanazt a levelet kapta a már régebben lezárt lakossági energiahatékonysági és megújuló energiás uniós pályázat kapcsán (a vidéki régióknak a GINOP 8.4.1/A-17, a központi régiónak pedig a VEKOP-5.2.1-17 kódszámú kiírás szólt). Ezeknél a pályázati projekteknél már zajlik/lezajlott a megvalósítás, azaz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés