Előfizetői tartalom

Nagy tervek jöttek Brüsszelből a 2030-as klímacélhoz: figyeljenek a gáz, a karbon- és az ingatlanpiac szereplői

Ma hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság a júliusi klímacsomag folytatását, amelyek a gáz-, a karbon-, illetve az ingatlanpiac szereplőit érintik majd, és azt célozzák, hogy az EU 2030-ra valóban el tudja érni az 55%-os kibocsátás-csökkentési célját az 1990-es bázishoz képest. Ha pedig ez a cél magabiztosabban elérhető, akkor azzal a 2050-es nettó zéró karbonkibocsátási célját is nagyobb eséllyel el tudja érni az uniós közösség.

Itt a második felvonás, újabb viták jöhetnek Az Európai Bizottság a július 14-i első klímacsomagjában már többek között arra tett javaslatot, hogy terjesszék ki a széndioxid-kvóta piacát a közlekedésre és az ingatlanszektorra, illetve arra, hogy 2050-re eltűnjenek a belső égésű motorok az EU területéről, így már ezt megelőzően 2035-től betiltanák az új hagyományos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés