varga mihály pénzügyminiszter
Uniós források

100 milliárdos EU-pályázatot jelentett be Varga Mihály a leghátrányosabb helyzetű térségek fejlesztéseire

Portfolio
„A magyar vállalkozásokat segítő pályázatok az év végén sem állhatnak meg: 100 milliárd forintos keretösszegű pályázat meghirdetéséről döntöttünk a kis- és középvállalkozásoknak. Ebből a cégek fejleszthetik technológiájukat, termelékenységüket, és növelhetik a versenyképességüket” – jelentette be hétfő reggeli Facebook-videójában Varga Mihály. Bár a videóból nem derült ki, de ez a GINOP Plusz-1.2.3-21 kódszámú felhívás, amelynek részletei meg is jelentek hétfő reggel a hivatalos pályázati oldalon.

Varga Mihály az összefoglalóban elmondta: 10-200 millió forint közötti támogatás igényelhető például „új eszközök beszerzésére, információ-technológiai fejlesztésre, ingatlanberuházásra, vagy megújuló energiaforrások alkalmazására”.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy

a támogatások legnagyobb részét a kevésbé fejlett régiók pályázói kaphatják meg, a teljes támogatási keret több ezer cég támogatására lehet elegendő.

A videó végén utalt rá, hogy a részletek megtalálhatók a palyazat.gov.hu-n amin hétfő reggel fel is bukkant egy közlemény, miszerint megjelent „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” című (GINOP Plusz-1.2.3-21 kódszámú) felhívás.

Ez tehát már a 2021-2027-es uniós pályázati ciklushoz tartozó felhívás, amelynek keretösszege valóban 100 milliárd forint, és amelynek keretében a mikro-, kis-, és középvállalkozások nyújthatnak be támogatási kérelmet 2022. január 19-től 2022. február 3-ig. Ezen belül két benyújtási szakasz van, az alábbiak szerint:

  1. benyújtási szakasz: 2022. január 19. - 2022. január 26. – Rendelkezésre álló keret: 80 milliárd FtAz 1. benyújtási szakaszra kizárólag azon támogatást igénylők nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld régiók egyikében valósítják meg fejlesztéseiket. Így tehát valóban igaz az, hogy a támogatások döntő részét a leghátrányosabb helyzetű térségekbeli fejlesztésekre osztják ki.
  2. benyújtási szakasz: 2022. január 27. - 2022. február 3. – Rendelkezésre álló keret: 20 milliárd FtAz 2. benyújtási szakaszra kizárólag azon támogatást igénylők nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Pest régiók egyikében valósítják meg fejlesztéseiket.

Címlapkép forrása: Portfolio

bear_1
kormányülés orbán viktor
amerikai-egyesult-allamok-ukrajna
omikron
tedrosz-adhanom-gebrejeszusz-who

Holdblog Netflix összeomlás

Az idei év talán legtöbb befektetőt megmozgató kérdése, hogy az amerikai technológiai részvények még meddig teljesíthetik...

2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Hogyan teljesítenek a főbb részvénypiacok?
beruhazas