muanyagshutterstock
Uniós források

Jön a zöldgazdasági EU-pályázat második köre, ma megnyílt az előminősítési lehetőség

Portfolio
Megnyílt ma a Zöld Nemzeti Bajnokok nevű uniós pályázat második beadási köre előtti előminősítési fázis, ami azt jelenti, hogy két hétig lehet benyújtani erre az előminősítésre a projektterveket és ha az pozitív elbírálást kap, csak utána lehet majd február közepén ténylegesen is benyújtani a pályázatokat.

A Zöld Nemzeti Bajnokok nevű uniós pályázat (GINOP Plusz 1.3.1-21) első beadási köre tavaly decemberben volt, most pedig a második, februári beadási körhöz kapcsolódó szakmai előminősítési időablak nyílt meg. Az előminősítési kérelmek benyújtására az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. weboldalán közzétettek szerint van lehetőség.

Az összesen 30 milliárd forintos keretösszegű pályázat első körében 57 pályázatot nyújtottak be 21,1 milliárd forintos keretösszeggel és ebből eddig már közel félszáz ilyen vállalkozás nyert el támogatást – jelezte a György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerdai közleményében.

A gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár a közleményben rámutatott, hogy ennek a pályázatnak a célja az energiahatékonysági fejlesztéseket kiszolgáló, a vízfelhasználás hatékonyságának növelését biztosító, az elektromobilitást elősegítő, a másodlagos forrásból alapanyagot előállító, valamint az egyszer használatos és egyéb műanyag termékeket helyettesítő készterméket gyártó cégek megerősítése.

A program keretében a vállalkozásoknak lehetőségük van új eszközök, gépek beszerzésére, ingatlan-beruházás megvalósítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, illetve kísérleti-fejlesztésre, gyártási licenc és know-how beszerzésre, tanácsadás igénybevételére. A felhívás keretében a zöldgazdaság területén működő vállalkozások 20 millió és 1,5 milliárd forint közötti támogatásban részesülhetnek.

A támogatás formája feltételesen vissza nem térítendő, intenzitása maximum 50 százalék, tehát 100 forint beruházásból akár 50 forintot átvállal az állam

– mutat rá a közlemény.

A felhívásra azok a legalább 3 főt foglalkoztató vállalkozások pályázhatnak, amelyek rendelkeznek legalább 1 lezárt, teljes üzleti évvel, és nem tartoznak a KATA hatálya alá. További kritérium, hogy a pályázó vállalkozásnak a támogatási kérelem benyújtását megelőző utolsó jóváhagyott lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója szerinti nettó árbevétele legalább 30 millió forint legyen. Pályázni csak az előminősítési tanúsítványok birtokában lesz lehetőség, ami szintén azt segíti elő, hogy a legversenyképesebb projektek valósuljanak meg.

A Zöld Nemzeti Bajnokok program előminősítésére a znb.ifka.hu oldalon való regisztrációt követően lehet jelentkezni 2022. január 19. éjfélig. A támogatási kérelmek benyújtására az értékelést követően, 2022. február 10. és 24. között lesz lehetőség – zárul a közlemény.

Címlapkép forrása: Shutterstock

cia
Szijjártó andorra
Koronavírus omikron oltás
trader23

Kiszámoló Te mennyit költesz?

A tegnapi cikk kommentjeiben előkerült, hogy ki mennyit keres és mennyit költ, egyesek szerint sehogy nem tudják 800...

Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
beruhazas