FONTOS Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk
 
Előfizetői tartalom

Magyarország is kapott az EU Szolidaritási Alapjából koronavírus elleni intézkedésekre

Portfolio
Az Európai Bizottság közel 385,5 millió euró összegű támogatást fizetett ki az EU Szolidaritási Alapjából (EUSZA) 19 országnak – köztük Magyarországnak – a koronavírus-járvány által okozott egészségügyi szükséghelyzet kezeléséhez. A mostani kifizetések hozzáadódnak ahhoz a 132,7 millió euróhoz, amelyet még 2020-ban kaptak meg az előlegfizetést kérő tagállamok az EUSZA forrásaiból. Magyarország eddig összesen 39,724 millió euró támogatáshoz jutott az EUSZA jóvoltából – derül ki az Európai Bizottság közleményéből.

17 tagállam és 3 tagjelölt ország kért támogatást az Európai Unió Szolidaritási Alapjából: Ausztria, Belgium, Csehország, Észtország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia és Spanyolország; Albánia, Montenegró és Szerbia.  A pénzügyi támogatás a következők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés