Előfizetői tartalom

Magyarország is kapott az EU Szolidaritási Alapjából koronavírus elleni intézkedésekre

Portfolio
Az Európai Bizottság közel 385,5 millió euró összegű támogatást fizetett ki az EU Szolidaritási Alapjából (EUSZA) 19 országnak – köztük Magyarországnak – a koronavírus-járvány által okozott egészségügyi szükséghelyzet kezeléséhez. A mostani kifizetések hozzáadódnak ahhoz a 132,7 millió euróhoz, amelyet még 2020-ban kaptak meg az előlegfizetést kérő tagállamok az EUSZA forrásaiból. Magyarország eddig összesen 39,724 millió euró támogatáshoz jutott az EUSZA jóvoltából – derül ki az Európai Bizottság közleményéből.

17 tagállam és 3 tagjelölt ország kért támogatást az Európai Unió Szolidaritási Alapjából: Ausztria, Belgium, Csehország, Észtország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia és Spanyolország; Albánia, Montenegró és Szerbia.  A pénzügyi támogatás a következők...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái