Előfizetői tartalom

Ki kell igazítani a jogállamisági eljárás irányelveit, mielőtt bevetné Brüsszel

Portfolio
Az Európai Bíróság friss döntése alapján várhatóan ki kell igazítani azokat az iránymutatásokat, amelyeket még tavaly nyáron fogalmazott meg az Európai Bizottság a jogállamisági mechanizmus alkalmazása kapcsán azért, hogy később ne kerülhessen kellemetlen helyzetbe a brüsszeli testület – mondta el az EU-Monitornak Didier Reynders.

Az Európai Bizottság igazságügyi biztosa (képünkön) ezt azután mondta, hogy a bírósági ítélet világosan rögzítette, hogy a jogállamisági eljárást csak olyan ügyekben lehet kezdeményezni, amelyben kellően szoros kapcsolatot tud kimutatni a Bizottság a jogállamiság sérülése és az EU pénzügyi érdekeinek sérülése között és a lépéseknek arányban kell lennie ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés