Előfizetői tartalom

Kiderült: a magyar és lengyel EU-pénzek részleges felfüggesztésével számol a Moody’s

Portfolio
A jogállamisági rendeletről szóló múlt heti uniós bírósági döntés után arra számítunk, hogy az Európai Bizottság majd a lengyel és magyar uniós források részleges felfüggesztésére fog javaslatot tenni, ami a hitelminősítésekre negatív tényező lesz, de bizonytalan, hogy a felfüggesztési javaslat mikor fog bekövetkezni, a rövid távú gazdasági-pénzügyi hatásai oedig majd korlátozottak lesznek – áll a Moody’s Investors Service hétfői hírlevelében.

A hitelminősítő a rövid elemzésben visszaidézi, hogy becsléseik szerint az uniós források az éves lengyel GDP-növekedést mintegy 0,3-0,5%-ponttal, a magyart pedig 0,5% körüli mértékben emelhetik meg 2022-2025 között, így tehát a pénzek egy részének felfüggesztése rontaná a gazdasági növekedési képességet, de ez nem lenne jelentős. Ráadásul előrejelzéseik szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés