Előfizetői tartalom

Hivatalos: Orbán Viktor valóban kéri a teljes uniós hitelkeretet

Portfolio
|
MTI
Orbán Viktor kormányfő az Európai Unió vezetőinek írt levelében valóban kérte a helyreállítási programban elérhető hitelkeret lehívását Magyarország számára – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden. Aztán a kormány hivatalos oldalán is közzétették a levelet eredeti angol formájában. A kormány az ukrajnai menekültválság rendkívüli terheire hivatkozva kéri a mintegy 3400 milliárd forintnyi teljes hitelkeretet, amellyel párhuzamosan a támogatások körében is többet kér, mint ami a jelenlegi szabályrendszer alapján járna.

Havasi Bertalan ezzel megerősítette a 444.hu értesülését, amely szerint a kormányfői levél múlt pénteken ment el Brüsszelbe. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a hírügynökség rendelkezésére bocsátotta a teljes kormányfői levelet is, és ennek egyik bekezdése így szól: "Magyarország a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Tervében megfogalmazott fejlesztési igények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés