Előfizetői tartalom

Már ma terítékre kerül a magyar jogállamiság helyzete a fontos brüsszeli testületben

Portfolio
|
MTI
Az éves jogállamisági párbeszéd keretében "országspecifikus megbeszélést" tartanak keddi luxemburgi ülésükön a tagállami Európa-ügyi miniszterek, így egy korábban eldöntött menetrendben Magyarország mellett Hollandia, Ausztria és Málta jogállamisági helyzetét tekintik át az Általános Ügyek Tanácsában. Ennek kapcsán küldött fontos, a párbeszédet hangsúlyozó üzeneteket az ülésre érkezve Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagja, illetve Varga Judit magyar igazságügyi miniszter.

Mit mondott az uniós biztos? Didier Reynders az MTI beszámolója szerint fontosnak nevezte a jogállamiság vizsgálatának folyatását az Európai Unión belül, különösen olyan időszakban, amikor - mint mondta - "nehézségek mutatkoznak a szabályalapú rend fenntartásában" nemzetközi szinten. Kijelentette: az Európai Unió szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben, és ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés