Előfizetői tartalom

Évek óta zajlik, de csak most kezd húsba vágó lenni Magyarország és EU vitája

Portfolio
Hamarosan indul az EU jogállamisági eljárása Magyarország ellen. Ennek kapcsán Weinhardt Attila, a Portfolio Makro rovatának elemzőjét kérdeztük a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének keddi adásában arról, hogy milyen lehetséges kimenetelei lehetnek a kormány és az Európai Unió vitájának, és ez milyen hatással lehet az EU-s pénzek kifizetésére.

Nem sokáig örülhetett felhőtlenül az Orbán-kormány az április 3-i választási győzelemnek, a szavazás után két nappal, április 5-én ugyanis Ursula von der Leyer, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlamentben képviselői kérdésekre elmondta: jelezték a magyar hatóságoknak, hogy hamarosan megindítják az ország ellen a jogállamisági mechanizmust. A folyamattal kapcsolatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés