Előfizetői tartalom

Draghi mélyítené az EU-t: a magyar kormány által gyakran használt eszközt szüntetne meg az olasz miniszterelnök

Portfolio
Mario Draghi olasz miniszterelnök felszólította az EU-t, hogy hagyjon fel a konszenzusos döntéshozatallal a külügyi kérdésekben - írja az Euobserver. Ehhez az alapszerződést kéne módosítani, amelyhez minden tagállamnak hozzá kell járulnia. Kérdés, hogy a vétó eszközével gyakran élő tagállamok (például Magyarország) támogatna-e egy ilyen döntést, ezzel ugyanis megkerülhetők lennének az uniós döntéshozatalban, miközben a döntések rájuk is vonatkoznának.

Előrelépés a politikai egység felé A 74 éves volt EKB-elnök az európai törvényhozóknak azt mondta, hogy Európának a "pragmatikus föderalizmus" irányába kellene elmozdulnia, hogy hatékonyabban tudja kezelni a gazdasági, energia-, védelmi és külpolitikai kérdéseket. Ha ehhez az uniós szerződések módosítására irányuló folyamatot kell elindítanunk, akkor ezt el kell fogadnunk"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés