Előfizetői tartalom

Milyen céges EU-pályázatok várhatók a jogállamisági eljárás mellett? - Jön pár jó lehetőség

Portfolio
A 2021-2027-es uniós pályázati ciklusban kb. 9750 milliárd forint támogatási összegre lehet számítani, amelyből közvetlenül a vállalkozások beruházásaira vagy fejlesztésére 1490 milliárd forint költhető el és ebből a legnagyobb rész, mintegy 1000 milliárd a GINOP Pluszban látszik, amelyből eddig már 440 milliárd forintot ki is osztottak a nyerteseknek – derül ki a Via Credit összesítéséből, amelyhez átnézték a fejlesztési tervek, illetve a megítélt támogatások részleteit. Arra hívják fel a figyelmet, hogy idén a GINOP Pluszon belül nem lehet tömeges pályázatra számítani, de két kiírásban (K+F és Magyar Multi Program) összességében jelentős, mintegy 100 milliárd forintos keret kiosztása várható. Azt is előrevetítik, hogy inkább jövőre várható újabb uniós pályázati cunami.

Az összesítés elkészítéséhez a Via Credit átnézte a 2021-2027-es időszakra készített Operatív Programok, illetve az azokhoz kapcsolódó Éves fejlesztési Keretek (ÉFK) Magyar Közlönyben megjelent tervezeteit. Megjegyzik, hogy bár ezen Operatív Programok „teljes körű jóváhagyása még nem zárult le – viszont igen előre haladott stádiumban van”. A minap Magyarországgal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés