Előfizetői tartalom

Kiszivárgott a nagy brüsszeli terv, amiből kis plusz pénzt mi is kaphatunk az olajembargós vétó feladásáért

Portfolio
Négy főbb elemből áll az a REPowerEU csomag, amelyet ma hoz nyilvánosságra az Európai Bizottság az orosz fosszilis energiahordozókról való leválás, az energiahatékonyság erősítése, a megújuló energiák terjesztése érdekében és 20 milliárd eurónyi friss támogatást is tartalmaz, amelyből egy kis rész talán Magyarország energiarendszerének fejlesztésére is szolgálhat az olajembargós vétós feladásáért cserébe – rajzolódik ki azokból az információkból, amelyek kiszivárogtak a sajtóban. Frissítés! Szerda délután bejelentették a tervet, illetve annak részleteit is, amelyekről külön cikkünkben írtunk.

Arról, hogy a REPowerEU segítheti a magyar vétófeladás elérését, múlt héten már írtunk az akkor kiszivárgott tervek alapján. Azóta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter most hétfőn arra tett utalást, hogy 15-18 milliárd eurósnak látja a magyar energiarendszer fejlesztésének összegét a kormány, ha le kellene válni az orosz olajról és ehhez várja a brüsszeli...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái