FONTOS Megtörtént Izrael ellencsapása Iránnal szemben, itt vannak a részletek
 
Előfizetői tartalom

Meglepő bejelentést tett a magyar legfőbb ügyész, ami kiszabadíthatja a beragadt EU-pénzeinket

Portfolio
A magyar jogrend lehetővé teszi, hogy az EU pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények esetében akár az Európai Ügyészség is felléphessen Magyarországon pótmagánvádlóként, és így áttételesen kontrollt gyakorolhasson a magyar ügyészség felett anélkül, hogy nekünk csatlakozni kellene az Európai Ügyészséghez – gyakorlatilag ezt jelezte egy tíz nappal ezelőtti bécsi konferencián Polt Péter legfőbb ügyész, amelyről csupán ma adott ki közleményt az ügyészség.

Mindez megerősíti azt, amit a Portfolio éppen ma írt meg a birtokunkba került jogállamisági levél alapján: a magyar hatóságok már ígéretet tettek arra a háttértárgyalásokon, hogy megoldják azt a problémát, hogy ha Magyarországon lezárul egy nyomozás, akkor annak újranyitását bírósági úton már nem lehet kikényszeríteni (vádkikényszerítés intézménye, mert ilyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés