Előfizetői tartalom

Megmagyarázta a kormány illetékese, miért nem akar csatlakozni az Európai Ügyészséghez Magyarország

Portfolio
A csatlakozással az egyik legfontosabb hatáskörünket adnánk át a büntetőjog terén, és egyébként is úgy lett létrehozva az új szervezet, hogy az eljárások feleslegesen bonyolultak, ami rontja a büntetőeljárások hatékonyságát – ezekkel az érvekkel magyarázta meg kedden a parlamentben ellenzéki felvetésre Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azt, hogy a magyar kormány miért nem akar csatlakozni az Európai Ügyészséghez. Közben a minap a magyar legfőbb ügyész azt jelentette be, hogy lenne lehetősége az Európai Ügyészségnek pótmagánvádlóként fellépnie itthon az EU-pénzes visszaélések terén, hogy ezzel próbálja elérni a magyar intézmény az uniós költségvetés feletti erősebb kontrollt és ezzel segítse elő a kormány és az Európai Bizottság közötti megállapodás létrejöttét.

A mai parlamenti vitában Kunhalmi Ágnes (MSZP) az MTI tudósítása szerint elmondta, hogy a frakciója ismét kezdeményezi Magyarország európai ügyészséghez történő csatlakozását. Indoklásként elmondta, a magyar társadalmat, családokat válságállóvá kell tenni, meg kell védeni a negatív gazdasági hatásoktól, ehhez pedig pénz kell. Az ország csak akkor kapja meg az EU helyreállítási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái