Előfizetői tartalom

Ejtette a pert az EP Ursula von der Leyen ellen, miután ő elindította a magyar jogállamisági eljárást

Portfolio
Miután április 27-én elindította a Magyarország elleni jogállamisági eljárást az Európai Bizottság elnöke, rá három hétre ejtette az ellene tétlenség miatt indított pert az Európai Bíróságon az Európai Parlament – derült ki a bíróság mai Twitter-üzenetéből. A napokban fontos határideje lesz ennek a levélnek, ugyanis június 27-ig kell választ adnia a levélben felvetett problémákra a magyar kormánynak az Európai Bizottság felé.

A Twitter-üzenetbe linkelt határozatban az Európai Bíróság elnöke arról döntött, hogy mivel az Európai Parlament május 18-án azt jelezte: nem kívánja folytatni az Ursula von der Leyen elleni bírósági pert, ezért azt megszűnteti. Ez a végzés még június 8-i dátumú, de csak ma közölte a testület. Mindez tehát azt jelenti, hogy mivel a Bizottság április végén elindította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés