Előfizetői tartalom

Megszólalt Brüsszel a magyar helyreállítási tervről: még nincs alku, de konstruktívak a tárgyalások

Portfolio
Folyamatos és konstruktív tárgyalásokat folytatunk a magyarországi hatóságokkal, a nyitott kérdések jól ismertek, és amint ezeket megoldottuk, véglegesíthetjük az értékelést – jelezte kedden a tagállami pénzügyminiszterek tanácsa ülése után Valdis Dombrovskis gazdasági ügyekért felelős bizottsági alelnök a Népszava tudósítása szerint arra a kérdésre, hogy a magyar helyreállítási terv valóban bizottsági jóváhagyás előtt áll-e. Varga Mihály pénzügyminiszter ugyanis tegnapi nyilatkozatában azt érzékeltette, hogy a tárgyalások remélhetőleg az utolsó fázisban járnak és őszre megszülethet ezen a területen az alku.

Dombrovskishoz hasonlóan nyilatkozott a lapnak egy magas rangú bizottsági tisztségviselő is azt hangoztatva, hogy a megbeszélések még nem hoztak eredményt. Ezek egybevágnak a Portfolio hétvégi információival, miszerint még nem született meg a megállapodás a helyreállítási programról, maradtak még nyitott kérdések. Amint a lap emlékeztet rá, az 5,8 milliárd eurónyi támogatásról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés