Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: egy hónapot adott a magyar kormánynak Brüsszel, aztán súlyos pénzfelfüggesztés jöhet

Portfolio
Az Európai Bizottság egy hónapos haladékot adott a magyar kormánynak arra, hogy meggyőzően kezelje a jogállamisági problémákat, mert különben azt fogja javasolni a tagállamokat tömörítő Tanácsnak, hogy a 2021-2027-es felzárkóztatási források jelentős részét függesszék fel amellett, hogy a helyreállítási programunk elfogadása is megakadna – árulta el egy magasrangú brüsszeli illetékes pénteken a Reutersnek.

Ahogy a névtelen forrás fogalmazott: az arányosság miatt nem az összes kohéziós forrásra vonatkozna a pénzfelfüggesztés, hanem csak egy részére, de Ez súlyos javaslat lesz, nem szimbolikus jellegű. Mindez azt jelentené, hogy ha augusztus közepéig a magyar kormány nem tesz olyan felajánlásokat, illetve észrevételeket írásban az Európai Bizottságnak, amelyeket a brüsszeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés