Előfizetői tartalom

Szép csendben véget ért a kiélezett harc az EU-ban: a magyar kormány szándéka ellenére békítette meg a két EU-s szervet

Portfolio
Szép csendben véget ért egy belső uniós jogi csata arról, hogy az EU-nak hogyan kellene felügyelnie a jogállamisági feltételek teljesítését a tagállamokban - írja a Politico. A Parlament két ok miatt ejtette a Bíróságon elindított pert a Bizottság ellen - és az egyik ok az volt, hogy a testület megindította a jogállamisági eljárást Magyarország ellen.

Az Európai Parlament még májusban ejtette a pert az Európai Bizottság ellen, amelyben arra sürgette az EU végrehajtó szervét, hogy azonnal alkalmazza a jogállamisági mechanizmust. A mechanizmus lehetővé teszi a források kifizetésének megtagadását olyan országok felé, amelyeket azzal vádoltak, hogy engedik a korrupció virágzását, miközben aláássák a független igazságszolgáltatást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés