Előfizetői tartalom

Enged a kormány Brüsszelnek? Független, korrupcióellenes hatóságot állít fel

Portfolio
A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent határozat értelmében a kormány egy független hatóságot hoz létre, amely beavatkozik azokban az esetekben, ahol nem tettek eleget a korrupció megelőzése érdekében. Úgy tűnik, a kormány nagyon komolyan gondolja az EU felé tett gesztust: még ebben a hónapban beterjeszti az erről szóló törvényjavaslatát és az új hatóság november 21. előtt megkezdheti a működését. Emellett Korrupcióellenes Munkacsoportot is felállít, amelyben nem kormányzati szereplők is helyet kapnak.

A Kormány 1424/2022. (IX. 5.) Korm. határozata az európai uniós források lebonyolítását érintő jogellenességek és szabálytalanságok megelőzése, felderítése és kijavítása érdekében működő független hatóság felállításával összefüggő feladatokról címmel jelent meg a kormány határozata a hétfő esti közlönyben. Az Orbán Viktor által aláírt, rövid, 5 pontból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés