Előfizetői tartalom

Egy következő egészségügyi válságra készül fel az EU

MTI
Az Európai Unió Tanácsa olyan jogszabályokat fogadott el, amelyek egy esetleges újabb egészségügyi válság esetén megkönnyítik a gyógyszerek, az oltóanyagok és az azokhoz szükséges nyersanyagok beszerzését, valamint szükséghelyzeti finanszírozást biztosítanak, és lehetővé teszik a gyártóüzemek ellenőrzését - közölte az uniós tanács hétfőn.

A jogszabályok előírják, hogy egészségügyi szükséghelyzet esetén az Európai Bizottság a válság szempontjából fontos ellenintézkedéseket hozzon, összeállítsa a szükséges nyersanyagok jegyzékét, valamint, hogy folyamatosan figyelje ezek uniós és globális keresletét, kínálatát. Egészségügyi válságtanácsot hoznak létre, amely koordinálja majd az EU cselekvését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés