Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: komoly igazságügyi reformokat vállal a kormány az EU-pénzekért cserébe

Portfolio
Megszerezte a Politico azt a november 4-i dátumú anyagot, amelyben a magyar kormány számos jelentős igazságszolgáltatási reformot vállalt az Európai Bizottság felé a helyreállítási programunk elfogadásáért és majdani kifizetéséért cserébe. A menetrend jelenleg úgy néz ki, hogy a vállalások tükrében a magyar helyreállítási programot vagy a jövő héten, vagy az azt követő héten fogadná el az Európai Bizottság, hogy utána a december 6-i uniós pénzügyminiszteri ülésen a tagállamok is dönthessenek róla és így Magyarország elkerülje azt, hogy tanácsi jóváhagyás hiányában az 5,8 milliárd eurónyi helyreállítási támogatás nagy részét elbukja.

A lap szerint azért cserébe, hogy elfogadják a magyar helyreállítási programot, a kormány feladhatja a vétóját a globális társasági minimumadó ügyében, amelyet csak Magyarország ellenez EU-tagként, illetve azt is támogathatja, hogy Ukrajnának közös hitelfelvételből szerezzenek forrást. Kapcsolódó cikkünk 2022. 11. 07. Kimondta Szijjártó Péter: nem támogatja Magyarország...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái