Előfizetői tartalom

Kiderült: a magyar EU-pénzek blokkolására hangolnak a német kormánypártok

Portfolio
Szép-szép az a 17 féle intézkedés, amit a magyar kormány a jogállamisági eljárás lezárása és a részleges pénzfelfüggesztés elkerülése érdekében bevállalt az utolsó pillanatban, de nehéz elhinni a jogállami keretek javításának valódi szándékát, illetve pár hét alatt bebizonyítania az Európai Bizottságnak azt, hogy tényleg tartós javulás következik be, ezért nem árt az óvatos hozzáállás – leegyszerűsítve ez az egyik fő üzenete annak a parlamenti határozati javaslatnak, amelyet a három német koalíciós kormánypárt tegnap terjesztett be a Bundestagnak, és amelyről ma várhatóan a késő esti órákban már szavazni is fognak. Frissítés! Csütörtök éjjel meg is szavazta a Bundestag kormánypárti többsége a határozati javaslatot, amelyről ebben a cikkben írtunk.

Megítélésünk szerint az anyag tartalmát és nyelvezetét nehéz összességében máshogy értelmezni, mint így: a három koalíciós partner a parlamenti határozaton keresztül arra akarja rászorítani Olaf Scholzot kancellárt, hogy a decemberi tanácsi szavazáskor a német kormány arra a kimenetre szavazzon, hogy a magyar felzárkóztatási EU-pénzek egy részét mindenképpen függesszék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés