Előfizetői tartalom

Szigorú EP-szöveg blokkolná a magyarországi EU-pénzeket

Portfolio
Addig, amíg be nem bizonyosodik, hogy a korrupcióellenes intézkedések hatékonyak és visszafordíthatatlanok Magyarországon, illetve amíg a kormány végre nem hajtja a jogállamiság érvényesülését célzó valamennyi brüsszeli ajánlást, ne fogadja el az Európai Bizottság, és a tagállamok az 5,8 milliárd eurós magyar helyreállítási tervet, illetve továbbra is blokkolni kell a 7,5 milliárd eurónyi felzárkóztatási támogatást – olvasható abban a csaknem végleges ötpárti európai parlamenti határozati javaslatban, amelybe a Népszava nyert betekintést.

Az EP-képviselők ma délután vitáznak a magyar EU-pénzekről a jogállamiság helyzete alapján, és majd csütörtökön szavaznak a fenti határozati javaslatról. Ennek elfogadása biztos, hiszen az öt párt együtt bőven elegendő annak elfogadásához, igaz a tartalma jogilag nem kötelező erejű a többi uniós intézményre, ezért csak politikai nyomásgyakorlást szolgál. A határozati...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái