Előfizetői tartalom

Megszólalt a magyar kormány az EU-pénzes döntésekről: pénz a jövő év második felében jöhet

Portfolio
Navracsics Tibor és Gulyás Gergely miniszterek megtartották a kormányinfót, amelynek témája a magyar EU-s forrásokat érintő felfüggesztés volt. A sajtótájékoztatón a kormány alapvetően pozitívan értékelte a tárgyalások kimenetelét, de az is látszott, hogy összességében még mindig sok a bizonytalanság - Navracsics Tibor például sokszor hangsúlyozta a sajtótájékoztatón, hogy még a Tanácsnak is döntenie kell a megállapodásról, és alá is kell azt írni. Ha ez megtörténik, akkor a kormány úgy számol, hogy az év második felében jönnek a források. Emellett a partnerségi megállapodás elfogadása esetén már januártól sor kerülhet a 20%-os pedagógus-béremelésre, és elindulhatnak a beruházások is.

2022. november 30. 15:40 Megosztás Véget ért az esemény Ezzel véget ért a mai sajtótájékoztató. Az EU-s forrásokról ezután a Tanácsnak kell döntenie, erre december 6-án vagy december 12-én kerülhet sor (a kormány az utóbbira számít). ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés