Előfizetői tartalom

Felfedték, min csúszott el a kormány az EU-pénzek kiszabadításánál, de jöhet még két nagy csavar

Weinhardt Attila
Bár már hónapok óta intenzív tárgyalások zajlottak a magyar kormány és az Európai Bizottság között arról, hogy idehaza mit és hogyan kellene megváltoztatni az EU-pénzek kiszabadításához, mégsem tett meg 13 konkrét lépést határidőre a kormány, és az EP felőli nyomásgyakorlás mellett jórészt végül ez vezetett oda, hogy a Bizottság 7,5 milliárd eurónyi forrásunk felfüggesztését javasolta tegnap – derült ki egy most nyilvánosságra hozott brüsszeli anyagból. Mégsem biztos azonban az, hogy valóban ennyi pénzünk ragad be, mert lehet ez akár 11,4 milliárd euró is, vagy akár 7,5 milliárdnál jóval kevesebb is, ugyanis két nagy csavar lehetőségét is látjuk már a történetben.

Három területen 14 konkrét probléma maradt Miután áprilisban elindította Magyarország ellen a feltételességi eljárást az Európai Bizottság, augusztusban 17 közbeszerzési és korrupcióellenes intézkedés (lásd alább) végrehajtására tett írásos ígéretet a kormány azért, hogy elkerülhesse a 2021-2027-es felzárkóztatási források egy részének levegőben lógó felfüggesztését....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái