Előfizetői tartalom

Nagy nap lesz kedden a magyar EU-pénzek ügyében – Íme, a lehetséges forgatókönyvek!

Weinhardt Attila
Egyszerre két fronton, Brüsszelben és Budapesten, is nagy jelentőségű fejlemények történnek kedden a magyar EU-pénzek kapcsán, amelyek meghatározzák majd a következő két hét végkifejletét, azaz azt, hogy konkrétan mennyi felzárkóztatási forrásunkat függesztik fel a tagállamokat tömörítő Tanácsban, illetve hivatalosan is megkapjuk-e a jóváhagyást a magyar helyreállítási programra – ez rajzolódik ki a Portfolio számos háttérinformációja és a nyilvánosan elérhető információk összedolgozása alapján. Az alábbiakban bemutatjuk a szövevényes ügyhalmazt és a potenciális kivezető utakat.

Megvan a holnapi menetrend Hétfőn délben közzétette a cseh soros elnökség a holnapi, nagy jelentőségű brüsszeli pénzügyminiszteri tanácsülés (Ecofin) háttértájékoztatóját, és utóbbi arra utal, hogy a magyar EU-pénzek felfüggesztési javaslata ügyében csak véleménycsere lesz a tagállamok között, nem pedig hivatalos döntés. Ez kulcsfontosságú fejlemény, ami arra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái