Előfizetői tartalom

Kiderült: a németek és franciák a magyar EU-pénzes büntetés mérséklését szeretnék

Portfolio
A német és a francia kormány, illetve a kelet-közép-európai országok afelé tolják az uniós döntéshozatalt, hogy mérsékeljék az Európai Bizottság által felfüggeszteni javasolt 7,5 milliárd eurónyi kohéziós pénz mértékét, cserébe Magyarország remélhetőleg feladja vétóját az ukrajnai támogatási programmal, illetve a globális minimumadó rendszerrel szemben - derült ki a Politico ma reggeli hírleveléből. Azt is vázolják, amit mi már tegnap délután megírtunk saját információink alapján, hogy ma nem valószínű döntés a pénzügyminiszterek ülésén a négy ügyben.

A brüsszeli lap cikke beidézett név nélkül egy francia forrást, aki azt hangsúlyozta, hogy mivel a magyar kormány a november 19-i határidő után is végrehajtott lépéseket a vállalásaiból (ezeket részletesen megírtuk tegnap), ezért ezeket is illene figyelembe venni a magyar kohéziós pénzek felfüggesztési mértékének meghatározásánál. Ha viszont ezeket nem veszik figyelembe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés