Előfizetői tartalom

Íme, az alku, ami kiszabadíthatja az EU-s pénzeinket

Portfolio
Az Európai Bizottság mára elkészíti a magyar kormány által tett közbeszerzési és korrupcióellenes vállalások frissített értékelését, ami megnyithatja az utat az EU-pénzünk a 7,5 milliárd eurónál kisebb felfüggesztése előtt, a döntés akár már a jövő hétfő délutáni uniós tagállami nagyköveti ülésen megszülethet, és így a Tanács reményei szerint a magyar kormány is feladhatja az ellenkezését az ukrajnai támogatási program, illetve a globális minimumadó ügyében – ezt a potenciális alkufolyamatot vázolja diplomaták információira hivatkozva a Politico.

A brüsszeli lap a Portfolio saját információival összhangban azt is vázolja: az Európai Bizottság nem lesz teljesen elégedett azokkal a magyar kormányzati teljesítésekkel, amelyek a november 19-i határidő után történtek meg. Amint részletesen megírtuk: az eddig a dátumig megtett itthoni lépések mellett is maradt még 13 féle hiányosság és probléma a Bizottság értékelése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés