Előfizetői tartalom

Bréking: megvan a nagy brüsszeli megállapodás a magyar EU-pénzekről is

Portfolio
Percekkel ezelőtt posztolta a cseh soros elnökség a Twitteren, hogy összejött a négy elemből álló alku a tagállamok nagyköveti ülésén, így tehát az Ukrajnának szóló 18 milliárd eurós programról, a 15%-os globális minimumadóról, a magyar helyreállítási programról és az EU-pénzek felfüggesztéséről is. Az alkut írásos eljárásban fogják a következő órákban jóváhagyni a tagállamok.

Négy nagy ügy csúszott össze Arról, hogy a ma este 6-kor kezdődött nagyköveti ülésen ez a négy téma ebben a sorrendben kerül megtárgyalásra, már előre írtunk és a jelek szerint ezen koreográfia mentén haladt végig a cseh soros elnökség. Így tehát előbb megkérték az árat a tagállamok, és utána adtak a magyar kormánynak. Ez azt jeleti, hogy a kérés az volt: a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés