Előfizetői tartalom

Kiderült: az ukrajnai program támogatása a kulcs a magyar EU-pénzekhez

Portfolio
Az uniós tagállamok nagyköveteinek hétfő esti ülése előtt brüsszeli források nem tartották valószínűnek, hogy a tagállamok teljesen eltekintsenek a magyar EU-pénzek valamilyen mértékű befagyasztásától, de azt igen, hogy az ukrajnai támogatási programhoz való konstruktív magyar hozzáállás esetén akár jelentősen csökkentsék annak 7,5 milliárd eurós javasolt összegét - írta meg hétfő este a Népszava.

A lap úgy tudja, hogy ha a magyar kormány nem engedne az álláspontjából – márpedig Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfő délutáni kijelentése világosan ezt jelezte – akkor az is elképzelhető, hogy nem hagyják jóvá Magyarország helyreállítási tervét, ami az 5,8 milliárd eurónyi támogatás 80%-ának végleges elveszítésével járna. A cseh...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés