Előfizetői tartalom

A németek és a franciák szép csendben megölik az EU legfőbb értékét

Portfolio
Válságból válságba sodródik az Európai Unió: a koronavírus-járványt követte az orosz-ukrán háború. A rendkívüli körülményekre hivatkozva Brüsszel engedélyezte, hogy a tagállamok rendkívüli segélyeket adjanak egyes vállalatoknak, amellyel aztán az EU két legnagyobb gazdasága vissza is él. Németország és Franciaország bőven korlátozza a szabadversenyt a nyakló nélkül osztogatott támogatásokkal.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági sokk miatt az Európai Bizottság még 2020-ban lazított a vállalatoknak fizetett állami támogatások szabályozásán, hogy ezzel is segítsék a hirtelen bajba került ipari termelőket és szolgáltatókat. Ezzel ideiglenes felülírták az EU egyik legfontosabb alapelvét: az egységes piacon a tagállamok és piaci szereplők közötti fair verseny...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés