Előfizetői tartalom

Fontos döntés született az EP-ben: 700 millió eurót kap Magyarország

Portfolio
|
MTI
A korábbi javaslatban szereplő pénz dupláját, mintegy 701 millió eurót kaphat Magyarország az orosz leválást célzó uniós REPowerEU programból az olajinfrastruktúrája fejlesztésére – közölte a mai európai parlamenti szakbizottsági ülés eredményeire hivatkozva a Fidesz képviselőcsoportja. A fejleméény nem új, mert az uniós intézményközi egyeztetések másik lábán, a Tanácsban már tavaly őszre eldőlt, hogy 300 milliárd forint körüli támogatást kaphat Magyarország erre a célra az allokációs kulcsok módosítása nyomán és ezt akkoriban Varga Mihály pénzügyminiszter be is jelentette.

A frakció az MTI-nek küldött közleményben emlékeztetett rá, hogy ma került sor az Európai Parlament költségvetési, valamint gazdasági és monetáris bizottságaiban a szavazásra az Európai Bizottság REPowerEU nevű, az orosz leválást és a biztonságos energiaellátást célzó javaslatcsomagjáról. Utalnak rá, hogy „a szavazás Magyarország számára rendkívül sikeresen zárult”...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés