Előfizetői tartalom

Tavasszal újabb fontos tárgyalás lesz a 7-es cikk szerinti magyar jogállamisági eljárásban

Portfolio
Várhatóan márciusban, vagy áprilisban tűzi a svéd soros uniós elnökség az Európa-ügyi miniszteri ülés napirendjére a magyar jogállamiság helyzetéről szóló megbeszélést, de egyelőre még nem eldöntött, hogy ez csak egy újabb egyszerű véleménycsere lesz a 7-es cikk szerinti eljárás során, vagy hosszabb és a témák alaposabb megvitatására alkalmas találkozó – jelezte a svéd Európa-ügyi miniszter brüsszeli tudósítók csoportjának, köztük a Népszava tudósítójának nyilatkozva.

A beszámoló alapján az jól látszik, hogy a svéd kormány sem akarja elengedni a bő 4 éve zajló magyar 7-es cikk szerinti eljárást, és a svéd koalíciós kormány törékeny helyzete sem ad arra alapot, hogy az így történjen. Jessika Roswall közölte a lap szerint, hogy a svéd kormány kulcsfontosságúnak tartja a jogállam és a demokratikus értékek tiszteletben tartását az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés