Előfizetői tartalom

Mégis kész eladósodni az EU, hogy szembeszálljon Bidennel

Portfolio
Bizonyos feltételek mellett a legtöbb tagállam hajlandó egy újabb közös uniós hitelfelvételre, hogy ellensúlyozzák az Egyesült Államok inflációcsökkentő törvényének hatásait. Viszont nem a helyreállítási alapnál látott módon jöhet kötvénykibocsátás, hanem bevonhatják az Európai Beruházási Bankot is. Viszont komoly alkuk jöhetnek még.

Az Európai Unió tagállamainak nagykövetei előzetesen rábólintottak, hogy a február 9-10-i uniós csúcson tárgyaljon az Európai Tanács egy újabb közös uniós hitelfelvételről. A finanszírozást az Egyesült Államok inflációcsökkentő törvényére válaszul vonnák be, hogy lehetőség legyen az EU-s cégek zöldenergiás és tisztatechnológiás fejlesztéseit támogatni. A Joe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés