Előfizetői tartalom

Az Erasmus-vitán csavart egyet a kormány és az Európai Bizottság

Navracsics Tibor brüsszeli egyeztetésen világosan jelezte az Európai Bizottság két képviselője is, hogy mit kell javítani a közérdekű vagyonkezelő alapítványok összeférhetetlenségi szabályainál. A kormány uniós főtárgyalójává előlépett miniszter jelezte is, hogy ezeket a kormány végrehajtja. A Portfolio brüsszeli diplomáciai forrásai szerint körvonalazódik, hogy mikor jöhetnek források, de itt lehet még egy csavar.

Az Európai Bizottság az elmúlt félévben többször is jelezte aggályait a modellváltott magyar felsőoktatási egyetemeket irányító közérdekű vagyonkezelő alapítványokkal kapcsolatban. Bár a problémák orvoslására a jellemzően javaslatokkal nem élő brüsszeli bürokrácia ezúttal világosan jelezte, hogy milyen módosításokat vár el az Orbán Viktor vezette magyar kormánytól....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés