Előfizetői tartalom

Államadósság: áll a bál Brüsszelben a túlköltekezés miatt

Portfolio
A koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború okozta válság miatt a legtöbb európai ország államadóssága jelentősen nőtt. Az Európai Bizottság most részben lazítana a szabályokon, hogy a tagállamokra szabott adósságkezelési tervek mentén folytatódjon a hitelfelvétel. Viszont Németország követeli, hogy legyen erősebb a fiskális szigor.

Paolo Gentiloni gazdasági biztos és Christian Lindner német pénzügyminiszter hétfőn komoly vitába keveredett egymással a tagállami államadósságra és hiányra vonatkozó uniós szabályok kapcsán: az Európai Bizottság rugalmasabbá tenné a kötelezettségek rendszerét, míg Lindner ragaszkodik a fiskális figyelemhez. A Bizottság 2022 novemberében országspecifikus terveket javasolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés