Előfizetői tartalom

Masszív pénzinjekciót adott az Európai Unió

Portfolio
Az Európai Beruházási Bank rekord nagyságú pénzügyi eszközt tett elérhetővé a tagállamoknak: az EU fosszilis tüzelőanyag-importtól való függetlenségéhez hozzájáruló projektekhez nyújtott támogatás 2022-ben meghaladja a 17 milliárd eurót. Az európai versenyképesség megőrzését és az uniós szakpolitikai célok globális előmozdítását célzó beruházások támogatása az idei év kiemelt prioritásai közé tartozik.

Az Európai Beruházási Bank az Európai Unió hosszú távú hitelnyújtó intézménye, amely a tagállamok tulajdonában van. Olyan megbízható beruházásokat finanszíroz, amelyek hozzájárulnak az EU szakpolitikai céljaihoz, többek között a klímasemlegességre való globális, igazságos átálláshoz. Az EBB leányvállalata, amely az EBA Európa legnagyobb kockázatitőke- és magántőke-finanszírozója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés