Előfizetői tartalom

Magyarország megölt egy uniós egyezményt és Macron belelökte a sírba

Lassan két éve képtelen az Európai Unió új szerződést kötni a 79 tagú Afrikai, Karibi és Csendes-óceáni Államok Szervezetével (OACPS), mivel a magyar kormány nem hajlandó aláírni azt a legális bevándorlási szabályok lazítása miatt. Emmanuel Macron francia elnök pedig hiába az unión kívüli kapcsolatépítések élharcosa, az uniós csúcson leírta az egész megállapodást. Diplomaták szerint eleve problémás a Cotonou-megállapodás, de szükséges egy új egyezmény.

Múlt pénteken tartották az Európai Unió Tanácsának csúcstalálkozóját, amely belügyek helyett inkább az EU-Ukrajna kapcsolatokról szólt, míg surranópályán a migrációs szabályok szigorítását, fokozottabb határellenőrzéseket hozott magával. Viszont az előzetes ígéret az volt, hogy végre pont kerülhet az Európai Unió és a 79 tagú Afrikai, Karibi és Csendes-óceáni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés