Előfizetői tartalom

Uniós adózási karanténba került Oroszország

Portfolio
Bővítette az Európai Unió az adózási szégyenfalát, és ezúttal Oroszország is felkerült a nem együttműködő országok listájára a Brit-Virgin szigetek, Costa Rica és a Marshall-szigetek mellett. Moszkva nem hajtott végre egy fontos, holdingcégekre vonatkozó információmegosztási szabályt. Emiatt az európai orosz cégekre sokkal szigorúbb ellenőrzés vár.

A nem együttműködő adóügyi joghatóságok felülvizsgált uniós listája azokat az országokat tartalmazza, amelyek vagy nem folytattak konstruktív párbeszédet az EU-val az adóügyi szabályok összehangolásáról, vagy nem teljesítették a szükséges reformok végrehajtására vonatkozó kötelezettségvállalásaikat. A reformoknak meg kell felelniük a jó adóügyi kormányzás objektív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés