Előfizetői tartalom

Érik az újabb uniós pofon az állami költségvetések miatt

Portfolio
Az Európai Bizottság 2022 novemberében javasolta azoknak a szabályoknak a reformját, amelyek meghatározzák, hogy az uniós tagállamok mekkora adósságot és hiányt halmozhatnak fel. Az idei év végéig véget is vetnek a jelenlegi lazaságnak és sokkal szigorúbb szabályokat vezetnének be az elszálló adósságszintek miatt. Egyelőre kompromisszumot keresnek a tagállamok pénzügyminiszterei.

Az Európai Bizottság egyre inkább szigorítaná a költségvetési szabályokat a tagállamok esetében, mivel a koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború okozta gazdasági válságokban a legtöbb ország államadóssága és hiánya is elszállt. Már 2022 novemberében jelezték, hogy visszatérnének a Stabilitási és Növekedési Paktum kritériumaihoz, de már néhány tagállam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés