Előfizetői tartalom

Pénzügyi szankciót kért Brüsszel Magyarországgal szemben egy új uniós bírósági perben

Portfolio
Beperelte szerdán Magyarországot és egyúttal pénzügyi szankció kiszabását is kérte az Európai Bíróságtól az Európai Bizottság amiatt, mert Horvátországgal és Portugáliával együtt Magyarország is elkésett az uniós megújulóenergia-irányelv nemzeti jogba való átültetésével, hiszen azt 2021. június 30-ig meg kellett volna tenni – közölte a Bizottság.

Az anyag emlékeztet rá, hogy a Bizottság folyamatosan támogatja a tagállamokat a szabályok átültetésében, de Horvátország, Magyarország és Portugália mindeddig nem jelentette be megfelelően, hogy miként ültette át az irányelv egyes rendelkezéseit a nemzeti jogába. A ma elkezdett per előzménye, hogy a Bizottság 2021 júliusában felszólító levelet küldött minden érintett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés